Campbell Remess z australské Tasmánie přináší radost s vlastnoručně vytvářenými plyšovými medvídky pro nemocné děti a pomáhá s nimi překonávat jejich složitou situaci. 

První pokus udělat pro nemocné něco dobrého Campbellovi úplně nevyšel. Původně je chtěl totiž potěšit nakoupením dárků, ale v rodině s osmi sourozenci nebylo financí nazbyt. Proto se rozhodl začít vytvářet plyšové medvídky vlastnoručně.

Samo učenému Campbellovi trvalo ušití prvního plyšového medvídka 5 hodin, nyní je však schopný zhotovit plyšáka za hodinu. „Spousta lidí má rádo skateboarding nebo společenské aktivity s přáteli. Já rád přijdu domu a šiji,“ řekl Campbell. „Kdyby Campbell mohl, seděl by u stroje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu,“ dodává jeho matka. „Je prostě jiný.“

Prvního plyšového medvídka vytvořil pro svého otce, jenž byl před pěti lety diagnostikován s rakovinou. Nádor o velikosti tenisového míčku byl sice odebrán, stále však hrozí 80procentní šance návratu. Campbell uvedl, že byl velmi rozlobený, když zjistil, že má jeho otec rakovinu. Dle jeho slov se rakovina horší s množstvím stresu, proto vytvořil plyšového medvídka, aby se jeho otec mohl rakoviny zbavit. Campbellův otec Nathan potvrzuje, že mu plyšák skutečně pomohl rakovinu odvrátit.

Od té doby vytvořil mladý Australan přes 800 medvídků a navštěvuje nemocné děti v nemocnici každý čtvrtek. „Je v nich malinko velkého kouzla,“ říká. Definitivně však mnoho v Campbellovi.

(Visited 69 times, 1 visits today)