Motocyklový klub z amerického města Derry se postavil a pomohl malému chlapci, jenž se v místní škole stal cílem šikany a rasismu kvůli barvě pleti.

Podle místní policie se stal sedmiletý Eze, ve skutečnosti mulat, cílem opakovaného páchání motivovaných trestných činů. První rasově nenávistné vyjádření bylo vyškrábáno na bok auto jeho matky, druhý napsáno na podstavec pro řezání dřeva vhozený na jejich dvorek, potřetí se tak stalo, když bylo na jejich auto hozeno grilované kuře a vodní meloun.

Jedním ze sousedů rodiny Stimsonových je členem Manchesterského motocyklového klubu Steve Vachon. Když se o všem dozvěděl, byl tím co se stalo šokovaný. „Nic takového se na našich silnicích nikdy nestalo a je to špatné, a to se mi nelíbí,“ řekl Steve.

Klub se tedy rozhodl ukázat rodině, že v tom nejsou sami. Na dvacet motorkářů přijelo k chlapcově škole vyjádřit svou náklonnost a lásku. Když se malý Eze objevil začali na jeho podporu troubit a tůrovat motory. Přesto, že nikoho z nich malý hoch neznal, jejich laskavost pro něj znamenala opravdu mnoho.

Člen motorkářského klubu předávající helmu malému chlapci | Foto: CBS

Člen motorkářského klubu předávající helmu malému chlapci | Foto: CBS

Poté předali malému hrdinovi helmu, jeho vlastní koženou bundu a vzali ho na projížďku. „Znamená to pro mě hodně, protože jsem ještě nikdy nebyl součástí velkého, obrovského klubu,“ řekl Eze poté, co jej motorkáři prohlásili hrdým členem. „Chceme s chlapcem jen sdílet skutečnost, že má kolem sebe lidi, kterým na něm záleží,“ prohlásil Vachon.

„Myslím, že to pro něj znamená všechno. Ví, že ho město podporuje, že není nikdo, kdo by jej nesnášel, a že nyní může chodit s hrdostí a beze strachu,“ řekla matka Jaci.

(Visited 9 times, 1 visits today)