Po zmizení svého opatrovaného štěněte, se čínský milionář Wang Yan rozhodl utratit veškeré své jmění a zasvětit svůj život zachraňování stovky těch psích.

29ti letý Wang, jenž vedl síť oceláren, si touto prací dokázal během let našetřit dostatek financí na komfortní život. Všechno se ale změnilo před několika lety poté, co se Wangovi zatoulal milovaný pes. Po neúspěšném hledání a radě přátel se jej rozhodl hledat i na místních jatkách. Když dorazil na místo, nemohl uvěřit otřesným podmínkám.

Hledáním svého milovaného psa zde strávil celý týden. Místo něj ale nalezl nespočet jiných psů, s kterými bylo brutálně zacházeno. Wang, který byl svědkem i krvavého zabíjení, nemohl tuto zkušenost dostat z hlavy a rozhodl se vzdát se veškerého majetku a úspor v hodnotě 3 milionů jüanů (bezmála 11 milionů korun) a tyto psí jatka odkoupit.

Wang s jedním z jeho zachráněných psů

Wang s jedním z jeho zachráněných psů

Yan přebudoval jatka na psí útulek, kde nyní žije 200 psů, a přetvořil starou ocelárnu na přístřešek pro další psy. V jednu chvíli tvořil jeho útulek domov dokonce více než tisícovce domácích mazlíčků.

Bývalý milionář nyní čelí díky své dobrosrdečnosti vysokým dluhům. Všechny peníze během let utratil za psí žrádlo a lékařská ošetření. Wang, veterinář samouk, jenž s léky experimentuje a testuje nejprve na sobě, nabízí lékařská ošetření zdarma i pro ostatní chovatele. Ti mu na oplátku poskytnou psí žrádlo.

Všichni psi nejrůznějších plemen mají Wanga rádi stejně tak, jako on je.

Všichni psi nejrůznějších plemen mají Wanga rádi stejně tak, jako on je.

Ani v jeho špatné finanční situaci nepřemýšlí, že by se útulku vzdal. Wang ani žádné peníze od lidí nepožaduje, jediné co s radostí přijme jsou potřeby a nějaký domov pro jeho psy. „Nepřijímám peněžní dary. Jen doufám, že laskaví lidé budou moci darovat pár zásob na pomoc,“ řekl.

Obětavý Číňan má od svého počátku na svědomí již 2000 zachráněných psích životů. Většina z Wangova záchranného centra byla adoptována do milujících rodin.

Wang modlící se k soše psa

Wang modlící se k soše psa

(Visited 26 times, 1 visits today)