Skupina devíti přátel vymyslela neobyčejný nápad jak nahradit místo svého kamaráda, který se na poslední chvíli nemohl zúčastnit společné dovolené. Našla cizího mladíka se stejným jménem a vzala ho s sebou.

Když se parta kamarádů z anglického Bristolu dozvěděla, že se jejich kamarád Joe McGrath nemůže zúčastnit, vymysleli nápad jak vyplnit jeho místo. Rozhodli se, že jejich již předem rezervovanou dovolenou na španělské Malorce nabídnou komukoliv, koho najdou se stejným jménem.

A tak se také stalo. Vyzkoušeli celkem 16 šťastlivců nesoucí jméno jejich kamaráda a zeptali se každého z nich, zda-li mají zájem o dovolenou zdarma. Dan Gobio, člen skupiny, se nezapomněl zmínit ani o tom, že letenky a all-inclusive hotel byly již zaplaceny.

Přeloženo: Část zprávy, kterou Joe od Dana obdržel. | Foto: Joe McGrath

Přeloženo: Část zprávy, kterou Joe od Dana obdržel. | Foto: Joe McGrath

Ale pouze Joe McGrath z Manchasteru měl dostatek odvahy odpovědět. „Byl jsem zrovna na představení ve městě, když jsem zprávu dostal a jen jsem si pomyslel, že je to nesmysl, ale pořád jsem si to musel v hlavě přehrávat,“ řekl Joe. „Podíval jsem se na Danův profil a poté, co jsem s nim mluvil po telefonu jsem zjistil, že to myslí upřímně vážně.“

Po krátké diskuzi s přítelkyní a jeho šéfem, se Joe rozhodl vzít si 3 dny volna a vydat se do Bristolu. ,,Něco takového už se mi nikdy nepoštěstí a nikdy bych si neodpustil, kdybych to neudělal,“ řekl serveru Manchester Evening News.

,,Když jsem se blížil k Bristolu, už se stmívalo a bylo pár momentů, kdy jsem si říkal, že je to jako z hororového filmu.“ Avšak hned jak dorazil k Danovi, všechny obavy se ukázali zbytečné.

Zatímco jméno bristolského mladíka na letence bylo, jeho číslo pasu nikoli. A tak jednoduše stačilo vyplnit údaje „správného“ Joea a užít si to.

A kdo by si to neužil. Joe si mohl díky štědrosti naprosto cizích lidí nejen užívat slunečného počasí u moře, ale především poznat nové skvělé přátele. „Je to skvělá partička lidí,“ řekl Joe. ,,Doufám, že se do Bristolu opět brzy podívám, a že společných dovolených bude v budoucnu více.“

(Visited 664 times, 1 visits today)