Cestující metra v kanadském Torontu se během své ranní jízdy do práce sjednotili, aby nejen svými radami pomohli nervóznímu muži připravit se na jeho pracovní pohovor.

Když Salma Hamidi, žena která svůj zážitek sdílela na facebooku, opouštěla místní stanici metra, vstoupil do vlaku nervózní latinoamerický muž. Podrážděný si sedl před ní, vložil hlavu do rukou a opakovaně začal vzývat Boha.

Ruský muž sedící vedle něho se dle jejích slov s velmi silným akcentem optal, zda-li je všechno v pořádku. Latinoameričan mu oznámil, že má hrozné bolesti hlavy a jde pozdě na pracovní pohovor. Slyšící jejich konverzaci, nabídla Salma muži prášek na bolest hlavy.

„Muž si ho vzal a poděkoval mi, ale řekl, že nemá vodu, takže si ho vezme později,“ popsala Salma.

Žena sedící vedle Salmy nesoucí hidžáb nato vyndala z tašky jejího dítěte krabičku džusu, podala ji muži a řekla, že pokud si ho vezme hned, do doby než drazí na pohovor se bude cítit lépe.

„Rus muži poradil, aby vystupoval sebejistě a pokud může, aby si svázal vlasy. Mladá Číňanka sedící z mužovi druhé strany mu pak podala gumičku na vlasy a řekla, že jich má asi milion,“ pokračuje v příspěvku. „Řekla jsem mu, že pokud přijde pozdě, ať se omluví, ale nevymlouvá. Nikdo nemá rád výmluvy.“

Ještě než muž dorazil do cílové stanice, muslimka mu doporučila, ať se hodně usmívá, že je tak prý lehčí vzbudit důvěru a muž vystoupil. Při jeho odchodu mu nakonec lidé na rozloučenou zamávali a popřáli hodně štěstí.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)