Pouliční restaurace prodávající polévku v australském Melbourne mění život mnohým k lepšímu každý den. S pomocí svých zákazníků krmí lidi bez domova.

Takzvaná polévkárna s názvem The Soup Place je místo, ve které mohou zákazníci koupit misku polévky pro lidi bez domova za sníženou cenu. Lidé, kteří si tam přijdou koupit polévku za běžnou cenu, dostanou možnost zaplatit pár dolarů navíc pro někoho, kdo nemá takové štěstí.

Od „Zůstaň v teple“, přes „Zůstaň silný“ až po „Jsi důležitý“, zákazníci často nechávají potěšující nebo povzbuzující zprávu, která je servírována společně s polévkou.

vlevo: Nabídka s možností koupě polévky pro lidi bez domova, vpravo: Lidé bez domova užívající si polévku | Foto: Facebook

Spolumajitel obchodu, George Paraskevopoulos, říká, že tento nápad přišel poté, co uviděl místo v New Yorku, jenž nabízelo možnost koupit lidem bez domova kousek pizzy.

Restaurace vydala tímto způsobem lidem bez domova již více než 6 tisíc jídel. Nyní jsou její zdi téměř kompletně pokryté poznámkovými lístky předplacených jídel. Paraskevopoulos udává, že mají nyní dostatek lístků k nakrmení jejich běžných zákazníků bez domova po dobu 6 měsíců. „Jsme pouze prostředek, všechna štědrost pochází od veřejnosti,“ říká George.

Povzbuzující zprávy od zákazníků připravené k servírování společně s polévkou | Foto: Facebook

Můžete se ptát, jak restaurace zabrání lidem využívat tohoto systému. Na to má George jednoduchou odpověď.

„Nebudeme žádat lidi o to, aby nám dokázali že potřebují pomoc. Nechtěli jsme žádné prověřování. Je to systém založený na důvěře,“ říká. „Musejí jíst stejně jako my, když máme hlad, od sedmi od rána do sedmi večer.“

Na facebookové stránce Lidé Melbournu, byl jeden z mužů zahloubaný ve své polévce jaké to je vědět, že se lidé starají. Odpověděl: „Nemáš ani ponětí kamaráde. Znamená to celý svět.“

(Visited 5 times, 1 visits today)