Americký podnikatel daroval své lístky do první řady baseballové Světové série 97letému veteránovi, celoživotnímu fanouškovi Chicago Cubs.

Podnikatel, investor a moderátor pořadu televize CNBC „The Profit“ Marcus Lemonis dlouho a neúspěšně hledal ideálního kandidáta, kterého by poslal na Světovou sérii. Když narazil na 97letého veterána druhé světové války Jima Schlegela, veděl, že našel toho pravého.

Naposledy se Chicago Cubs dokázali probít do Světové série v roce 1945. Tehdy tým z Větrného města prohrál s detroitskými Tygry v posledním rozhodujícím zápase.

Jim Schlegel, vpravo, a jeho syn na zápase Světové série | Twitter: Helena Schlegel

Jim Schlegel, vpravo, a jeho syn na zápase Světové série | Twitter: Helena Schlegel

Jim Schlegel, celoživotní fanoušek ze státu Illinois, měl tu šanci se tohoto posledního finálového zápasu účastnit poté, co se navrátil z vojenské služby v Pearl Harbor během 2. Světové války. Jeho vnučka uvádí, že dědeček má stále uchovanou originální vstupenku starou již 71 let.

Podle serveru Seat Geek, který se specializuje na předprodej vstupenek, se od té doby cena vyšplhala z osmi, až na závratných 21 100 dolarů. Kvůli takovým enormním cenám ztrácel Schlegel společně s mnoha dalšími fanoušky naději na účast na tomto zápase.

Z tohoto důvodu založila jeho vnučka sbírku na serveru GoFundMe, serveru pro komunitní financování, s cílem vybrat 10 000 dolarů na lístky na hru a doufala v zázrak.

V tu dobu se však Lemonis spojil s rodinou a nabídl jim dva lístky do první řady na chicagský domácí stadion Wringley Field.

Schlegel, vybaven čepicí Cubs, poděkoval Lemonisovi přes Twitter:,,Pane Marcusi, doneslo se ke mně, že jste daroval dva lístky pro mého syna, abychom mohli jít společně. Vážím si vaší štědrosti a doufám, že přineseme výhru. Děkuji vám.“

Jim Schlegel se zápasovým suvenýrem | Twitter: Helena Schlegel

Jim Schlegel se zápasovým suvenýrem | Twitter: Helena Schlegel

Tím to však nekončí. Helen se nakonec díky štědrosti a sounáležitosti naprosto cizích lidí peníze opravdu podařilo vybrat. Celkovou částku 13 000 dolarů tak věnuje organizaci na pomoc válečným veteránům.

(Visited 12 times, 1 visits today)