Slavná metalová kapela shromáždila od fanoušků v Kolumbii více než 9 tun jídla pro  podvyživené děti a opuštěná zvířata.

Kapela Metallica tak opět úkazala, že i přes její tvrdou muziku nemají členové srdce z kamene a fanoušci na ni mohou být zase o něco pyšnější. Po darování 21 tisíc dolarů charitě v Montrealu, pomoci obětem povodní v Texasu, darování části výdělku z turné pro charity navštívených měst a dalších dobrých skutků tentokrát pomohli v Kolumbii.

Během svého vystoupení v hlavním městě Bogotě, požádala slavná kapela zúčastněný dav čítající 25 tisíc fanoušků o darování trvanlivých potravin na pomoc domorodé komunity Wayuú v La Guajira na severu Kolumbie, kde za posledních osm let zemřelo na nedostatek jídla a pití více než 4770 dětí a každý týden umírají na tento nedostatek 2 až 3 další.

Věrní fanoušci tak přinesli více než 9 tun jídla a dalších potřebných věcí skrze charitativní akci Nadace Challenger bojující proti hladovění a Corazanes Peluditos (plyšová srdce), nezávislé organizace sestávající ze 40 rodin, které pomáhají krmit a nacházet nový domov opuštěným zvířatům.

 

Iniciativu sbírky dostala do pozornosti kapely místní skupina věrných fanoušků.

(Visited 14 times, 1 visits today)