Alyssa Sanderford může být vzrůstem malou ženou, nicméně její osobnost dalece převyšuje mnohé dlouhány. Tato triatlonová šampionka je nyní nazývána hrdinkou, poté co zachránila odcizeného psa neznámých majitelů od zloděje.

34letá Američanka se o krádeži psa dozvěděla na sociální síti. Angela a Sterling Reamovi, majitelé odcizeného psa, jenž byli z krádeže jejich Labradorky Wiley velmi rozrušení, sdíleli svůj nešťastný příběh na síti Facebook.

Zatímco byla Angela v místním dallaském obchodě jen pár minut, její milovaná fenka uvázána před obchodem na určeném místě zmizela. Dle majitelky nebyla Wiley ten typ psa schopný utéct, proto se domnívala, že ji někdo ukradl.

Den poté, co viděla příspěvek na sociální síti, jela Allysa městem, když zahlédla mladého muže vedoucího štěně vypadající jako Wiley. Všimla si oranžového obojku, stejného jako měl pes v příspěvku majitelů. Odhodlaná řidička zaparkovala auto a poté, co se přesvědčila, že jde skutečně o kradeného psa, přistoupila k muži.

„Asi jsem neudělala tu nejrozumnější věc. Prostě jsem k němu přišla a řekla ‚Ten pes je kradený. Vraťte ho zpět‘,“ řekla Alyssa. Muž předstíral, že o žádné krádeži neví, proto ho ještě Alyssa konfrontovala s pravdou, že jej ukradl od místního obchodu a sahala po vodítku.

Zloděj nebyl odhodlaný vzdát tak rychle a začal utíkat. To ale nevěděl, že Alyssa je trénovaná atletka. Ta si nejprve sundala žabky a bosa se po chodníku vydala za ním.

Pronásledování zloděje trvalo 35 minut, během kterých hrdinka čerpala i z pomoci kolemjedoucích, kteří nabídli alespoň krátké svezení. Nakonec Alyssa, jenž při běhu držela žabky v jedné ruce a peněženku s mobilem v ruce druhé, zavolala policii těsně předtím, než celá honička skončila. Dopomohl k tomu místní pracovník, který s pomocí jeho SUV zahnal zloděje do bezvýchodné situace. Mezitím co tak čekali na příjezd policie, Alyssa zavolala majitelům psa a sdělila jim jeho nalezení.

Majitelka Angela Ream s fenkou Wiley | Foto: Jim Schutze

Majitelka Angela Ream s fenkou Wiley | Foto: Jim Schutze

Když pak Angela přijela, Wiley přetékal nadšením, olizující majitelky obličej a skákající radostí.

„Ani tuhle ženu neznám, a ona riskovala tolik, aby nám přivedla psa domů. Je to neuvěřitelný příběh. Zní to trochu hloupě, ale obnovuje to víru v lidskost. Kvůli jednomu špatnému člověku zde bylo tolik lidí, kteří se starali a přispěchali na pomoc.“

(Visited 53 times, 1 visits today)