Isis Schiffer, absolventka Prattského institutu v New Yorku, dostala za svůj papírový vynález mezinárodní ocenění Jamese Dysona, udělující se studentům univerzit, jejichž vynálezy inspirují další generace konstruktérů

Tradiční cyklistické helmy jsou typicky objemné a nepříjemné nosit, což způsobuje, že je mnoho cyklistů úplně zapomíná nosit. Isis byla těmito vadami natolik obtěžována, že se rozhodla navrhnout skládací papírovou helmu, která může být jednoduše vyráběna, přenášena a recyklována.

Design helmy funguje díky vzoru odpovídajícího tvaru plástve medu, který  absorbuje sílu nárazu skrz sktrukturu. Helma vydrží náraz z každého úhlu a stále může být složena a přenášena například v kabelce.

„EcoHelmet řeší zjevný problém neuvěřitelně elegantním způsobem. Jeho jednoduchost ale popírá impozantní množství výzkumu a vývoje,“ uvedl v tiskové zprávě britský vynálezce James Dyson, po němž je cena pojmenována.

Eko helma stále čeká na schválení a obdržení bezpečnostního certifikátu, nicméně ocenění ji prý pomůže dostat dostatečného uznání, které potřebuje k tomu, aby se začalo s testováním a distribucí.

(Visited 21 times, 1 visits today)