Co vzniklo jako malá snaha pomoci starému prodavači nanuků, vyústilo jako obrovská finanční výpomoc muži v důchodu.

89-letý Fidencio Sanchez prodával nanuky v chicagském Little Village tak dlouho, jak si jen kdo z místních pamatuje. Joel Cervantes Macias byl tak dojatý tvrdě pracujícím Sanchezem, že zastavil své auto a vyfotil udělal fotku. Poté koupil 20 nanuků za 50 dolarů a odjel.

„Když jsem projížděl skrz 26tou ulici v Little Village v Chicagu, kde jsem vyrůstal, tak jsem viděl tohoto staršího muže, který s námahou tlačil jeho vozík s nanuky“, řekl Macias. „Zlomilo mi srdce vidět tohoto muže pracovat, i když by si měl v jeho věku užívat důchodu. Musel jsem zastavit a vyfotit tu fotku. Poté jsem si koupil 20 nanuků, dal mu 50 dolarů a popřál mu hodně zdraví a odjel. Dal jsem tuto fotku na Facebook a dostal veliký ohlas.“

Tento ohlas Joela inspiroval k založení GoFundMe stránky pro Sancheze, kde ve fondu skrze komunitní financování sháněl 3 000 dolarů. Podpora přicházela ze všech koutů světa. Během tří dnů se částka vyšplhala přes hranici 260 000 dolarů.

Fidencio Sanchez s jeho zmrzlinářským vozíkem

Příběh pana Sancheze a jeho manželky je o to smutnější, když nedávno ztratili jejich jedinou dceru. Jejich dcera byla jejich hlavním zdrojem podpory a oni se nyní musejí starat i o její vnoučata. Děti by neměli umírat dříve než rodiče, řekl Sanchez, který společně s jeho ženou ze situace stále velmi zarmoucen.

„Když umřela, tak jsem cítil obrovskou bolest,“ řekl Sanchez CNN, potlačující slzy. „Přemýšlel jsem nad tím, co budu dělat.“

Gilberto Bahena, Sanchezův pastor v jeho kostele nazývá tuto finanční pomoc zázrakem. „Určitě je to odpověď na jejich modlitby,“ říká Bahena. „Tento muž je velmi věrný Pánu, má dobré srdce.“

Pan Sanchez společně se zakladateli fondu Joelem Cervantesem Maciasem, vlevo, a Josem Loerou.

Pan Sanchez společně se zakladateli fondu Joelem Cervantesem Maciasem, vlevo, a Josem Loerou.

Do Sanchezovi sbírky nakonec přispělo více než 17 tisíc lidí z celého světa, kteří společně vybrali 384 270 dolarů, tedy necelých 9,5 milionu korun.

„Je prostě úžasné, jak obrovská může být síla více lidí. Jsem zkrátka velmi vděčný všem, kteří měli soucit,“ uvedl závěrem Perez.

(Visited 8 times, 1 visits today)